Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Skolkläder

TröjorPosted by Tufs 2015-04-05 18:08
När en liten kamrat skulle ha kalas sydde jag en tröja som ser ut som den på bilden. Eftersom det blev en bit av tyget över så sydde jag en likadan till tösen. Jag är riktigt nöjd med det busiga i att kantbanden är i olika färger. Kjolen var supersnabb. Det är jersey i jeansliknande färg med färdiga volanger så det var bara att sy ihop och sätta linning. Till det prickiga tights av en restbit. Storlek 130.

Nattkläder

pyamasPosted by Tufs 2015-04-05 18:04
Nya nattkläder till alla barnen. Mittensonen skulle prompt ha nattlinne som storasyster. Storlekar 92, 110 och 130.

Häxa

KlännignarPosted by Tufs 2015-04-05 18:01
När det är halloweenfest i skolan fick vi häxa till det här hemma. Tyget i klänningen är en jersey med lurex som gör att det ser ut som silver. Inuti ärmarna är det baddräktstyg i giftgrönt.

nest till dockan

ÖvrigtPosted by Tufs 2015-04-05 17:55
Klart dockan skall ha ett nest med. Den här gången sydde jag som jag tyckte i stället och det blev mycket lättare. Nu kan storasyster natta dockan lika fint som lillebror.

Mitt första nest

ÖvrigtPosted by Tufs 2015-04-04 19:47
Babynest har ju blivit populärt, det verkar ju jättemysigt att kura ihop sig i. Fick en förfrågan från en vän om jag kunde sy ett till lilla bebisen som var på väg. Jag hade aldrig sytt något innan men tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Det var det inte heller men som vanligt är stoff och stils beskrivningar lite bakvända. Om jag syr något mer nest så vet jag flera ändringar som gör sömnaden lättare. det fina tyget kommer från Ohlssons och föräldrarna har valt själva. Efteråt har jag fått rapport om att lille S sover gott i det.

S Ska bli storasyster

TröjorPosted by Tufs 2015-04-04 19:43
S Ska bli storasyster för första gången. För länge sedan startade jag traditionen att ge kläder till storasyskonen. Det är en kul tradition tycker jag. De små får så mycket ändå. Eftersom den här familjen är av det gröna slaget så letade jag fram små gröna tygbitar. Storlek 116 tror jag.

Hästbyxor

ByxorPosted by Tufs 2015-04-04 19:40
Namnet låter kanske lite konstigt men det skall faktiskt bli hästbyxor. En liten tös skall spela teater i skolan och vara häst. Mamman bad mig fixa bruna kläder. För att byxorna skulle kunna användas mer än till hästteater satte jag dit fickor med lite sött tyg med blommor på i. Tydligen tyckte tösen att de var för fina för att vara häst i men det blir nog bra. Storleken är 122/128

Varma fötter

ÖvrigtPosted by Tufs 2015-04-04 19:37
En vän till mig har ett helgbarn som kommer till familjen. Vi tycker mycket om att vara i skogen men har man inga sockor så fryser man om fötterna. Så därför blev det lite trolleri med stickor och nu slipper ungen förhoppningsvis att frysa.

Next »