Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Skolkläder

TröjorPosted by Tufs 2015-04-05 18:08
När en liten kamrat skulle ha kalas sydde jag en tröja som ser ut som den på bilden. Eftersom det blev en bit av tyget över så sydde jag en likadan till tösen. Jag är riktigt nöjd med det busiga i att kantbanden är i olika färger. Kjolen var supersnabb. Det är jersey i jeansliknande färg med färdiga volanger så det var bara att sy ihop och sätta linning. Till det prickiga tights av en restbit. Storlek 130.

S Ska bli storasyster

TröjorPosted by Tufs 2015-04-04 19:43
S Ska bli storasyster för första gången. För länge sedan startade jag traditionen att ge kläder till storasyskonen. Det är en kul tradition tycker jag. De små får så mycket ändå. Eftersom den här familjen är av det gröna slaget så letade jag fram små gröna tygbitar. Storlek 116 tror jag.

Det ska vara glitter på...

TröjorPosted by Tufs 2014-09-28 21:10
H börjar få bestämda uppfattningar om hur saker skall se ut. Den här gången skulle det vara tunika med paljetter på. Som en kompromiss med den ömma moderns åsikt så blev det ett paljetthjärta som är påstruket.

Brandman

TröjorPosted by Tufs 2014-09-28 20:39
Jag syr ju som bekant en del utklädningskläder till barnens förskola. Den här gången hade de önskat sig brandmanskläder. Det här setet är sytt helt i trikå och det är hemligheten bakom bra utklädningskläder. Stretchen gör att det är flexiblet och passar många barn och det håller bra med. Enkel resår i midjan. Storlek 98 ungefär.

Börjaförskolatröja

TröjorPosted by Tufs 2014-09-28 20:30
Även lillebror ville ha en tröja att börja förskolan i. Han är inte jätteintresserad av tyger men den här gången ville han välja själv och förälskade sig i detta. Det är rött med drakar på. En liten väldigt vanlig men väldigt användbar t-shirt. Storlek 104 men något förlängd. Tyget kommer från Michas stoffecke.

Jag vill ha den mamma!

TröjorPosted by Tufs 2014-06-02 19:08
Har sytt massor i helgen när jag och lillen varit hemma själva. Bland annat de här shortsen som faktiskt var till sonen. Tröjan däremot var tänkt till dottern men se det tänkte inte sonen. Han tyckte han var så fin så Så klart han fick den. Eller snarare vara med och dela ;). Tänkte aldeldes snett när jag klippte så jag fick sy i de mintgröna sidorna men det gör inte något. Det är ju bara att låtsas som att det skall vara så. Jag tycker ju om barnkläder med färg.

Galen tröja

TröjorPosted by Tufs 2014-06-02 19:03
Vet inte hur det gick till men plötsligt trillade inspirationen bara på mig att göra den något udda kombinationen men jag tycker att det blev fint. Ofta är sk pojkkläder rätt tråkiga i färgerna. Den här bara lyser och ungen är som synes överlycklig. Storlek 110.

Tights och kofta

TröjorPosted by Tufs 2014-06-02 19:00
Det är stört omöjligt att få tösen att ha en tröja underklänningen trots att det är kyligt på mornarna fortfarande. Men kofta kunde hon gå med på om den inte var för varm. Den här koftan är sydd i vanlig jersey och kantad med mintgrön bandkantning och matchar perfekt till både klänning och tights. Tightsen är klippta an en så liten snutt tyg att jag knappt trodde att jag skulle få ut ngt alls. Dom fick bli 2 cm kortare så gick det och nästan inget spill alls. Snacka om att använda sista biten. Skall tilläggas att hela kitet syddes innan vi skulle till förskolan kl 10... ibland får jag syryck som heter duga.

Next »