Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Hästbyxor

ByxorPosted by Tufs 2015-04-04 19:40
Namnet låter kanske lite konstigt men det skall faktiskt bli hästbyxor. En liten tös skall spela teater i skolan och vara häst. Mamman bad mig fixa bruna kläder. För att byxorna skulle kunna användas mer än till hästteater satte jag dit fickor med lite sött tyg med blommor på i. Tydligen tyckte tösen att de var för fina för att vara häst i men det blir nog bra. Storleken är 122/128

Röda ridbyxor

ByxorPosted by Tufs 2014-09-28 21:06
Eller nästan i alla fall ridtights kanske är en bättre benämning. Men mjuka och sköna i alla fall.

Jympakläder

ByxorPosted by Tufs 2014-09-28 20:50
Tösen skulle vara med på skoljoggen och då skulle man så klart ha jympakläder på sig. "MEN JAG HAR INGA MAMMA!" sa den ledsna dottern. Det ledde till ett intressant samtal om hur jympakläderegentligen ser ut. Det är väldigt spännande att lyssna på en sexåring ibland. Det som framkom var att det helst skulle var lite glansigt tyg. Hon fick rota runt lite bland mina lycratyger och fastnade för det här med fyrkantiga färblock i svart grått och cerise med lite silverglitter. Sen sydde jag enkla tights bara. Hon blev jättenöjd och sprang så bra så i dem. Tyget kommer från England och det var ngt jag köppte bara för att det var lite häftigt så det var ju kul att det kom till användning. Storleken är ca 130

Jobbarbyxor

ByxorPosted by Tufs 2014-09-28 20:35
Det började med en kris... H´s storebror A hade fått nya jobbarbyxor. Det behövde och ville även H ha. H´s ömma föräldrar erbjöd sig att beställa nästa gång det skulle beställas. Men ungen tiggde om att jag skulle sy dom istället. Det tar jag som en stor komplimang. Jag fick även en ritning av unga damen som hon gjort själv. Det skulle vara ett hjärta på bröstlappen. det var viktigt. Hängslespännena är återanvända från tösens fars trasiga byxor, så det blev lite återvinning med. Byxorna är sydda i stretchtwill och knälapparna är i bävernylon så de håller bra och är sköna att ha på sig. Storlek är en svår fråga då dessa är sydda efter mått.

goskläder

ByxorPosted by Tufs 2014-06-02 19:14
Liten enkel helröd tröja och velourbrallor med mudd i midjan så är det gosigt att mysa hos syster sedan. Storleken är ca 92. Jag har klippt på frihand efter hur stor ungen är snarare än efter mönster.

Namnbyxa

ByxorPosted by Tufs 2014-05-31 18:20
Till en liten skrutt med påsytt namn på framsidan. Byxorna är sydda i velour och i fickorna skymtar jersey, turkos med vita stjärnor. Byxorna beställdes i storlek 80 men jag tog så lång tid på mig att sy beställningen att jag sydde i strl 86 för säkerhets skull, det skulle ju vara tråkigt om killen han växa ur dom innan menar jag.

Regnbyxor

ByxorPosted by Tufs 2014-05-15 20:18

Två par regnbyxor i vuxenstorlek fast i hängslemodell och mycket trevligare färg än man hittar i affären. Hoppas att dom passar beställaren. Det är reflex runt benet och tejpade sömmar.

LIte 70 tal?

ByxorPosted by Tufs 2014-03-19 17:03

Ibland hittar jag mönster som jag bara inte kan motstå, som det här. Stumpan har själv valt det olivfärgade tyget ( stretchtwill från stoff och stil). Sen tänkte jag fel när jag beställde så jag hade för lite tyg. Då hittade jag den blommiga manchestern som faktiskt blev riktigt kul i hop. Har använt strl 104 på bredden men kom fram till att 98 eller tom 92 nog hade varit bra när tyget stretchade så mkt. Men söta blev dom. Storleken är 122 på längden.

Next »