Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Häxa

KlännignarPosted by Tufs 2015-04-05 18:01
När det är halloweenfest i skolan fick vi häxa till det här hemma. Tyget i klänningen är en jersey med lurex som gör att det ser ut som silver. Inuti ärmarna är det baddräktstyg i giftgrönt.

börjaskolankläder

KlännignarPosted by Tufs 2014-09-27 20:02
Liten mjuk klänning till tösen när hon började skolan. Jag anser att 6åringar skall ha kläder som går att leka i och det gör det uppenbarligen i det här setet.

Förgätmigej

KlännignarPosted by Tufs 2014-06-02 19:11
Ytterligare en liten linneklänning, samma modell som den längre ner på sidan med liten rynkad kjoldel och bandkantning i hals och ärmar. Det fina tyget är köppt från USA och helt underbart mjukt. Det är dessutom en smula creppat, en kvalitet som jag inte sett någonstans i Sverige. Till det ett par trekvartstights i samma tyg som bandkantningen på klänningen.

Sommarklänning

KlännignarPosted by Tufs 2014-06-02 18:55
Den här klänningen är klippt helt på frihand så det finns inget mönster. Men det blev en söt modell tycker jag med något utsvängt linne i toppen och liten kjol. Tyget är köppt på Jofotex. Storlek 128 ungefär.

Stora gummor

KlännignarPosted by Tufs 2014-05-15 20:11
Även de stora gummorna fick långkjolar för det skulle det vara och stora tösen även ett förkläde i Pippistil. Jag tycker att det blev jättefint även om makens kommentar på förklädet var att fråga om dotterna fastnat i gardeinen. Förklädet är nämligen sytt av retsterna när jag sydde gardiner till vardagsrummet.

Även en liten påskgumma...

KlännignarPosted by Tufs 2014-05-15 19:56
Behöver en liten kjol. Den här är sydd av en liten restsnutt bomullstyg från Stoff och Stil

Sommarklänning

KlännignarPosted by Tufs 2014-05-15 19:52
Hs mamma mailade en bild på dottern iförd en klänning jag sydde i samma modell förra året. Stackars liten. Den gick inte ner över rumpan knappt. Hjälp vad barnen växer fort. Tur att jag har symaskin. Så nu har H en ny klänning som är lagom lång. Det fina tyget är köppt på Jofotex. Jag blev kär i det direkt när jag såg det och tänkte att det skulle passa H. Det gjorde det. Strl 146/140

Hur tänkte jag nu? del2

KlännignarPosted by Tufs 2014-05-15 19:46
Jaha tänkte ajg efter att ha sytt klänningen i förra inägget. Men NU skall jag sy en tunika...trodde jag. Det blev en klänning till. Enda trösten i eländet är väl att klänningar trots allt går att göra kortare. Det är svårare att göra tvärt om #hurdumfår manbli?

Next »