Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Ny mössa

MössorPosted by Tufs 2014-03-19 17:22
Storasyster har länge tittat trånande på min "mössa med flätor". Så nu handlade vi garn hos den lokala affären. Det är alpaca ull och supermjukt. Mönstret är egenkonstruerat och runt kanten är det virkat en kant med mörkblått. Och så en gosboll i toppen då.

Med traktorer

MössorPosted by Tufs 2014-03-19 17:19
Favoritmössan. Med traktorer. Den är fodrad med fleece och håller sig bra även när det är lite kallare ute eftersom den smiter åt runt öronen.

Vårmössa

MössorPosted by Tufs 2013-06-09 16:14

klart att lillebror skulle ha en egen mössa. den här vågade jag mig faktiskt på att klippa på frihand men jag gissar att det är storlek 44 ungefär.

Hjärtan till hjärtat

MössorPosted by Tufs 2012-09-28 21:52
L är inne i en rosa period, vilket jag starkt misstänker att hon lärt sig på dagis.

Mössa till biltokig

MössorPosted by Tufs 2012-09-28 21:50


Till auktionen

MössorPosted by Tufs 2011-12-12 21:09
Årets auktion i kyrkan närmade sig. Redan förra året hade jag tanken att sy ett gäng mössor men nu äntligen så. Jag hade nog tänkt till mindre barn, men redan när jag lämnade in dem så tingades den svarta med lila igelkottar av en kvinna som själv ville ha den. Så kan det gå. Alla mössorna gick åt och nästa år får vi nog köra en favorit i repris. Fast då skall jag nog mest ha storlek 3-7 år.

Mössa till lilla A

MössorPosted by Tufs 2011-10-04 21:34

Lilla As mössa var ohjälpligt för liten. Så då fick min trogna reklampelare en ny så klart. Randig på insidan.

Inte pyamas

MössorPosted by Tufs 2011-09-24 22:19

T fick välja tyg till mössa själv förra året. Då valde hon det finaste hon hittade- vitt med rosa Hello kitty på.....Hennes moder tyckte dock att det var i värsta laget på en 5åring så i år fick det bli en ny. " den ser ju ut som en pyamas" sa hon om tyget. Så, nu blev det stjärnor i stället. och de fick godkännt. Både av T och hennes mor.

Next »