Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

En liten varm

JackorPosted by Tufs 2013-09-29 15:08

lillen i familjen hade inte ngn varm tröja upptäckte vi, förundrade hur i hela friden det gått till. När jag sydde i ull till mig själv blev det en snutt över och av den så sydde jag en liten varm jacka. Materialet är stickad ull som är filtad på ena sidan.Fantastiskt varm och skön till lillen. Storleken är 80 och materialet är köpt på stoff och stil.

Jacka till mig

JackorPosted by Tufs 2013-09-29 15:05

Min gamla trotjänare till vinterjacka hade gett upp totalt så jag klippte i sär den och använde den som mönster till en ny. Materialet är brun manchester som är fodrad med ett lager värmevadd och sen med fuskpäls i själva jackan och quiltfoder i ärmarna för att den skall bli lättare att ta på. Jag är faktiskt ganska nöjd med den. varm är den kan jag lova.

Kappa

JackorPosted by Tufs 2013-06-09 22:01


Okej titta INTE på beskärningen. Jag får träna på den tror jag. Men kappan har jag drömt om att sy ett tag. Tyvärr så hade ju min egen tös redan en och dessutom var mönstren i större storlekar. Så vännens dotter fick återigen rycka in ( högst frivilligt) som modell och ägarinna. Kappan är sydd i manchester och fodrad med bomulstyg med fjärilar i många färger. Den är dubbelknäppt och knyt i midjan och tampar i ärmsluten. Det syns lite dåligt men i nederkant så är det en volang. Så där riktigt flicksött blev resultatet.

Storlek
122

Tyg
Cerise manchester från Stoff och Stil

Mönster
Ottobre

Roligast
Att få sy något lite avancerat, speciellt fickorna som jag inte testat förut.

Nostalgi

JackorPosted by Tufs 2012-12-18 08:53

Jag såg den är modellen i ett nummer av Ottobre för länge sedan när jag precis börjat sy men då kändes den för svår. Det var när jag bara sydde i trikå.

Ny vårjacka

JackorPosted by Tufs 2012-12-17 15:56

Japp jag har sytt min första jacka! Tyget är bävernylon så den tål en del vind och väta och fodrad med fleece. i luvan och som kantning till den hittade jag en matchande lilamönstrat tyg. Passpoalerna är reflexer så hon syns med. Lillan blev nöjd och jag med. Det var inte alls så svårt som jag tänkt mig. Det blir nog fler jackor vad det lider. storleken är 110 och både bävernylon och fleece från stoff och stil.

ugglor i mossen 2

JackorPosted by Tufs 2012-09-28 22:00
Eftersom vi lyckats pricka in alla tre barnen på olika årstider så fanns det vissa glapp i garderoben. Vi hade en bebisoverall men bara i strl 62 och det är lite stort när man är nyfödd. Det här mönstret kommer från ottobre och jag gillar det just pga de dubbla dragkedjorna. Då blir det lätt att ta på och av. Yttertyget är manchester och insidan är uggletrikå från jofotex. däremellan är det vaddfoder. Huvan stängs med kardborreband.

apig jacka

JackorPosted by Tufs 2012-08-27 18:22
Syster växer som sagt och en vårjacka var välbehövlig. Jag bestämde mig för att testa något som är lite knasigt. Jag ville ha en jacja som var rätt så tunn, men gärna stod emot lite väta. Den här är faktiskt sydd i samma sorts tyg som man använder ytterst i tygblöjor. Det håller tätt men skall även andas samt att det går att tvätta väldigt varmt. Materialet är så vitt vi märker väldigt vattentåligt och nästan lite stretchigt vilket gör att jackan fungerar bra. Dessutom finns det ju så många fina mönster. Mönstert med aporna har storasyster valt själv. Mönstret är i raglanmodell. Orginalet var utsvängt nere som en kappa men det tog jag bort. däremot behöll jag den lite längre längden bak så den går ner över rumpan. Fodrade med ett vanligt bomullstyg och dragsko längst ner och blixtlås fra,.

Busig vårjacka

JackorPosted by Tufs 2012-08-27 18:14


Första riktiga hemsydda utejackan. Bävernylon med fleecefoder och reflexpaspoaler och huva. Storlek 110 ungefär.

Next »