Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

nest till dockan

ÖvrigtPosted by Tufs 2015-04-05 17:55
Klart dockan skall ha ett nest med. Den här gången sydde jag som jag tyckte i stället och det blev mycket lättare. Nu kan storasyster natta dockan lika fint som lillebror.

Mitt första nest

ÖvrigtPosted by Tufs 2015-04-04 19:47
Babynest har ju blivit populärt, det verkar ju jättemysigt att kura ihop sig i. Fick en förfrågan från en vän om jag kunde sy ett till lilla bebisen som var på väg. Jag hade aldrig sytt något innan men tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Det var det inte heller men som vanligt är stoff och stils beskrivningar lite bakvända. Om jag syr något mer nest så vet jag flera ändringar som gör sömnaden lättare. det fina tyget kommer från Ohlssons och föräldrarna har valt själva. Efteråt har jag fått rapport om att lille S sover gott i det.

Varma fötter

ÖvrigtPosted by Tufs 2015-04-04 19:37
En vän till mig har ett helgbarn som kommer till familjen. Vi tycker mycket om att vara i skogen men har man inga sockor så fryser man om fötterna. Så därför blev det lite trolleri med stickor och nu slipper ungen förhoppningsvis att frysa.

Till nalle

ÖvrigtPosted by Tufs 2015-04-04 19:34
I skolan har tösen fått låna med sig klassnallen hem. Det besöker barnen ett i taget och följer med på det som händer hemma i den familjen. Eftersom simträning stod på schemat fick nalle följa med dit och självklart skulle den ha en egen baddräkt med.

Till en hästtjej

ÖvrigtPosted by Tufs 2013-11-22 10:40
Till lillasyster blev det en one piece med fast med häst på. Samma tyg tittar fram i fickorna.
Hästen är utklippt i bomullstyg och faststruken med klistermellanlägg och sen sicksackad på plats.

Till en fotbollskille

ÖvrigtPosted by Tufs 2013-11-22 10:36

Det är kul när barnen själva har önskemål och till den här killen så valde han själv att det ekulle vara en fotboll på och att den skulle vara blå. Jag vet att han också gillar orange och därför blev muddarna oranga. Dragkedjan går hela vägen upp i luvan. Storlek 152
tyg från Stoff och stil.

Modig som ett lejon!

ÖvrigtPosted by Tufs 2013-11-21 21:59

Det här är ett sånt där totaaaalt onödigt syprojekt, eller kanske inte ? I alla fall blev det en gul one piece, men sen roade jag mig lite och sydde på svans och man och öron. Resultatet blev en maskeraddräkt som används som kläder. Optimalt i en 5-årings tycke. Storleken är 128. Lite lång men fröken är inne i den totala växtperioden och jag ville att den skulle passa längre än en v. Tyget kommer från Jofotex. På ett sätt så blir dräkten lite tillägnad till Ewa. Faktum är att innan hon dog så satt vi och pratade mycket om sömnad och just en gul velourdress.

Rumpnissar

ÖvrigtPosted by Tufs 2013-10-10 14:12
Det ska bli Astrid Lindgrenmaskerad på dagis och lilleman valde att vara rumpnisse. Det vill de syster yster ochså vara. Det var bara att sätta igång att sy. Båda barnen har ylletights ( kan va bra på vintern sen) och den ena en grön tunika och den andre en brun. Över det en sorts cape i ylleliknande material. " Peruken " är gjord av hudfärgad muddväv som är sydd som en mössa. Det vita "håret" är gjort av nederkanten till en lurvig (makens) gammal lampa. Man tager vad man haver. Skogen skänkte de fina kottarna till halsbanden.

Next »