Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Nattkläder

pyamasPosted by Tufs 2015-04-05 18:04
Nya nattkläder till alla barnen. Mittensonen skulle prompt ha nattlinne som storasyster. Storlekar 92, 110 och 130.

Att någon kan bli så glad

pyamasPosted by Tufs 2014-03-19 16:58
..för ett nytt underställ?! Stora tösen har verkligen sörjt att hon var tvungen att låta brorsan ärva hennes underställ. "Vad skall jag nu ha i skogen då?" Till slut beställde jag ylletrikå från Myllymuksut i Finland. Dyrare än bomull, Ja, Men sååå mycket bättre. Dessutom är fördelen med att barnen själva valde färger att det är lättare att hita i underställslådan. Vi vuxna har nog kanske 5 set svarta och marinblå underställ i vår låda i olika storlekar. Suck.... För att det skulle passa på smalfia så är det ett mönster för strl 98 ungefär som är förlängt till 122/128.

När pyamasen är för liten

pyamasPosted by Tufs 2013-11-21 22:03

När alla byxor plätsligt blir för små är det inte lätt. Man skulle kunna tycka att en plutt med två storasyskon skulle ha fullt med kläder men det verkar inte finnas något alls i den storleken han har just nu. Antagligen för att storebror var i den storleken mitt i sommaren kanske? och att ha liksom ligger mellan 80 och 86 och 86/92 är för stort och 74/80 för litet...Nåja dessa byxor är sydda på intuition så att säga. Jag klippte bara utan mönster och så mudd överst och i benen. Sitter riktigt bra faktiskt så jag är stolt. Med fina giraffer på benen så sover han gott med alla syskon i rummet. Storleken är ca 86 och tyget är köppt på mjuka tyger för ett bra tag sen. (år?)

Pyamas till vilding del 1

pyamasPosted by Tufs 2013-07-25 16:14

Minstingen är totalt vild. Han vill inte vara still en minut och att då försöka få på en pyamas alla overall med massa knappar som skall knäppas...nix! Så jag grävde i stuvhyllan med småbitar och hittade det mjuka rödrandiga och sydde tvådelad pyamas i stället som är lättare att klä på i farten. byxan har bara mudd och ingen resår så de är mjuka och sköna. storlek 74.

Små grodorna

pyamasPosted by Tufs 2012-09-28 22:02

Det syns inte så tydligt men på tyget är det små små grodor. Det tror vi blir bra till nykomlingen som väntas i familjen om ngn månad eller så. Riktigt mysigt att sy bebiskläder igen men oj så smått allting blir i storlek 56! Storasyster har så klart varit med och sagt mycket bestämt vad bebis vill ha och inte.

Väldigt liten

pyamasPosted by Tufs 2012-09-28 21:54


ugglor i mossen

pyamasPosted by Tufs 2012-08-27 17:19

Inte skall väl lillebror vara sämre än att han också får ny pyamas, med små söta ugglor.

Pyamas till storasyster

pyamasPosted by Tufs 2012-08-27 17:18

Storasyster har fastnat på färgen grönt och eftersom jag inte är någon stor fantast av rosa så ställer jag gärna upp när det är någon annan färg.

Next »