Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Lapptäckesmarodör

SytipsPosted by Tufs 2011-05-17 14:12

Okej, alla ni riktiga lapptekniksfantaster- titta bort. Annars kommer ni förmodligen skrika rakt ut. Ni andra, här kommer tips på snabbtäcke. Jag har knappt klippt för att få rutorna, bara en gång per 8 rutor som ni ser i mönstret. Jag börjar med att riva långa remsor av tyg, så breda som jag vill att rutorna skall bli fast lite sömsmån så klart med. För att få dem lika breda använde jag ett julkort och mätte med...
Sedan syr jag ihop remsorna med overlocken vilket gör att sömmarna blir kastade i samma söm. inget extra arbete med det alltså.

Jag syr ihop totalt 4 remsor. Dels blir det lagom stort att hantera, dessutom gör jag flera olika grupper som jag sen kombinerar och vrider för att få mönstret.

sedan lägger jag bara två grupper mot varandra räta mot räta och syr med overlocken igen. Det ser då ut som nedan fast med två remsor till så klart. Jag hade ingenfärdig kvar att fota.

Efter detta är jag så fuskig att jag bara viker ihop dem igen räta mot räta och klipper tvärs över, en knapp kortsbredd om ni förstår. Då har man 8 rutor som sitter ihop. sen är det bara att sy ihop dessa grupper till ett täcke och vips!

Fuskigt som bara den, men visst blev det rätt så sött?