Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Gnomer i folkabuss

KlännignarPosted by Tufs 2013-12-30 20:13
Vilken fantasi de som kommer på alla tyger måste ha. Gnomer i folkabuss.... Ja ja, det ingick en klänning med i Ms juklappsbeställning och hon hade själv tittat ut tyget med de små tomtarna. Det blev en omlottmodell med lite utställd nederdel och mina favoritfickor. Det är bara att kanta ett lagom stort hål i sidan med en muddvävsremsa och sen stickar man fast en fickpåse på baksidan med tvillingnål på framsidan. Jag brukar nåla långst ute i kanten på fickpåsen så är det lätt att se var jag skall sy. Fort och enkelt och bra blir det. Modellen är hämtad ur något av OTTOBREnumren från förra året. Jag har testat modellen förut och tycker att det kan bli lite slappt i linningen efter tvätt så den här gången har jag stickat fast det övre framstycket i det undre genom bandkantningen så ligger det still.

Tyg från JOFOTEX
Storlek 128