Tufs Design

Tufs Design

Välkommen till min syblogg!

Jag är en helt vanlig mamma som älskar att sy och tycker att utbudet av barnkläder i affärerna är så tråkigt och begränsat. Dessutom har jag en liten tjej som inte riktigt passar i standardstorlekarna. När barnens garderober är fulla passar jag även på att fylla kompisarnas. Jag kan också hjälpa andra om tiden finns. Speciellt om det gäller att sy något som är svårt att få tag på. Till exempel i udda storlekar då jag ömmar lite extra för barn som har svårt att hitta kläder i affären. Jag tar i så fall betalt för material och frakt. Observera dock att jag i så fall inte lämnar någon leveranstid då jag syr helt på fritiden som hobby.
Bloggen drivs som en utställning av det jag sytt, men också som inspiration för hur barnkläder kan se ut. Jag hoppas att du skall uppskatta det.

Välkommen in!

Provdocka

SytipsPosted by Tufs 2014-01-12 19:49
Japp, det var faktiskt makens ide att ägna en hel kväll till att sno in mig i silvertape. Jag har länge gått och trånat efter en provdocka men dom är ju så attans dyra. Men då hade maken sett på nätet att några gjort egna provdockor med hjälp av gaffatejp. Sagt och gjort. Underst har jag en t-shirt modell tight som jag inte kommer använda igen. Sen har alltså maken slått in hela paketet i silvertejp...en dryg rulle vill jag minnas. För att få av den klippte vi upp den i ryggen och sen ett lager...japp, mer silvertejp.
Sen hängde vi upp hela paketet för stadga i gräsklipparen. Under är det ett mönsterpapper. Sen sprutade vi botten full med fogskum. För att det verkligen skulle härda så använde maken en blomspruta med vatten.Slutresultatet blev faktiskt riktigt stadigt och nog bra mycket närmare mina mått än en färdig provdocka :)